Tészta:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 6 dkg kakaópor
- vanília
- 24 dkg vaj/margarin
- 2 tojássárgája
- 4 evőkanál tej
A forgatáshoz:
- tojásfehérje
- vagdalt mogyoró
A töltéshez:
- mogyorókrém
A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy jó órára a hűtőbe tesszük.
Ha letelt az idő a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra tepsibe sütőpapírt teszünk.
A tésztából tetszőleges méretű golyókat készítünk. Felkeverjük egy villával a tojásfehérjét, ebbe megforgatjuk a tészta golyókat majd a darabolt mogyoróba is meghempergetjük. Tepsire tesszük és a közepükbe lyukat készítünk az ujjunkkal. Az előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük, majd a kekszek közepébe mogyorókrémet teszünk egy zacskó vagy kiskanál segítségével.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!