Tészta:
- 12 dkg puha vaj
- 12 dkg nád cukor
- 1 vaníliás cukor
- 4 tojás
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 6 dkg étkezési keményitö
- 6 dkg liszt
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
Teteje:
- 1 tábla olvasztott csokoládé
- marcipánvirágok
A keverőgépbe teszem az egész tojásokat, a felolvadt vajat a cukrot. Egy kicsit kihabosítom, majd hozzáadom az olvasztott de nem meleg csokoládét, lisztes sütőport, a keményítőt és a kakaóport.Ezeket jól összekeverem körülbelül 2 percig. Sütőpapiros tepsibe öntöm és 180 °C-on megsütöm. Amikor kihűlt akkor 3 egyenlő részre vágom, sárgabaracklekvárral megkenem. Egy fél órát hidegre teszem, majd virágformával kiszúrom. A csokoládét felolvasztom a süteményeket bevonom vele.Marcipánból virágformákat készítek és azzal díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!