Tésztához:
- 0,5 kg tehéntúró
- 0,5 kg margarin
- 0,5 kg finomliszt
- 1 dkg só
Kenéshez:
- 1 db tojás
Szóráshoz:
- 15 dkg reszelt sajt
- szezámmag
- egész kömény
A túrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a túrót és a sót. Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Csíkokra vágjuk, majd kis rudakat vágunk a csíkokból. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a rudacskákat, felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, szezámmaggal, egész köménnyel és előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!