- 50 dkg liszt
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 3 tojássárgája
- 4 evőkanál tejföl
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
Krém hozzávalói:
- 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 23 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 7, 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- kisebb citrom leve + lereszelt héja
Tésztalap kenéséhez:
- sárgabarack lekvár
Tetejére:
- porcukor
A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalóival jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt, 20 x 36 cm-es tepsiben, 180 °C-on, kb. 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával). Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Félre tesszük hűlni. A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, citromlevével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A kihűlt lisztes péphez kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet. Összeállítás: Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabarack lekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!