Tészta:
- 200 g liszt
- 125 g vaj
- 60 g cukor
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál tej
- pici só
Krém:
- 250 ml meggybefőtt
- 100 g cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 3 evőkanál keményítő
- 75 g vaj
- 75 g tejszín
- 75 g cukor
- 150-200 g mandulareszelék
A lisztet a vajjal, a cukorral a tojás sárgájával, a tejjel, pici sóval, linzertésztát gyúrunk és egy formát kibélelünk vele úgy, hogy a forma falaira is jusson. Villával megszúrkáljuk. A meggybefőttet a levétől leszűrjük, hagyunk egy keveset belőle, a többit és a cukorral és a fahéjjal felfőzzük. A keményítőt hidegen feloldjuk a megmaradt lében és a felfőzött levet besűrítjük vele. Ha kihűlt hozzákeverjük a meggyet és a formába rendezzük. A vajat a tejszínnel és a cukorral felfőzzük és hozzákeverjük a mandulareszeléket. Ezzel a masszával fedjük be a süteményt. 180 °C-on, 30 perc alatt, előmelegített sütőben megsütjük. Az alja omlós, a belseje szaftos, a teteje ropogós.
Knebel Tímea receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!