Piskóta:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Túrókrém:
- 50 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 1 habfixáló
- 1 citrom reszelt héja
- 4 csomag vaníliacukor
- porcukor ízlés szerint
Gesztenyekrém:
- 1 csomag gesztenyeízű puding
- 5 dl tej
- 50 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- porcukor ízlés szerint
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
10 g zselatin - + 1 üveg magozott meggy
20 g zselatin
A piskóta hozzávalóiból megsütjük a piskótát, hagyjuk kihűlni, majd két lapba vágjuk. A meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A gesztenyekrémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, folpackkal lefedve hagyjuk kihűlni, majd a gesztenyemasszát belekavarjuk. 2 dl tejszínt felverünk, és a kihűlt pudinggal óvatosan összekeverjük, porcukorral ízesítjük ízlés szerint. Félretesszük, míg a túrókrémet elkészítjük. A túrót kicsit összetörjük, ha nagyon darabos lenne, de ne teljesen simára, beletesszük a citrom reszelt héját, a vaníliacukrot és porcukrot ízlés szerint. 3 dl tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük és az ízesített túróval finoman összekeverjük.Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A két krémet nyomózsákba tesszük, és felváltva csíkokat nyomunk a piskótalapra. A gesztenyekrémet kirakjuk meggyel. Következő sort is így készítjük el, de a krémeket ellentétesen nyomjuk ki. Túrósra gesztenyést, gesztenyésre túróst. Meggyel itt is kirakjuk a gesztenyés krémet, majd a kimaradt krémet elsimítjuk a tetején.Befedjük a másik piskótalappal. A felfogott meggyléből kiveszünk 1 dl-t, és a piskótalapra kenjük.10 g zselatint 0,5 dl vízben beáztatunk. A tejszínt felverjük, majd a mikróban megmelegített zselatinnal összeforgatjuk és a sütemény tetejére simítjuk. Érdemes a széleknél magasabbra húzni, hogy a zselét később ne engedje esetleg lefolyni. Habkártyával, villával becsíkozzuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt meggylevet kiegészítjük 4 dl-re vízzel esetleg dobozos meggylével és a 20 g zselatinnal addig melegítjük, még a zselatin el nem olvad /ne forraljuk fel!/. Szinte teljesen kihűtjük, majd óvatosan a tejszín tetejére kanalazzuk.Visszatesszük a hűtőbe dermedni. Természetesen nem kell csíkozva készíteni. Lehet egyszerűbben, csak egymásra tenni a krémeket.
Gál Hedvig receptje.