- 50 dkg liszt
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- 2 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Egy tálba rakjuk a tejfölt, a tojássárgáját, belemorzsoljuk az élesztőt (szépen feloldódik majd), sót, cukrot, majd jól elkeverjük, és a liszttel simára dolgozzuk. Becsomagoljuk fóliába, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen fél centi vastagra kell nyújtani, szokásos módon bevagdosni, és tojással bekenni, majd szaggatás után egy csipet sajttal megszórni. 180°C-on sütjük.
A tészta rendkívül gyorsan elkészíthető, és a másnapi nyújtás során szinte lisztezni sem kell, egyáltalán nem ragad, fantasztikus vele dolgozni. A végeredmény pedig igazán NAGYON FINOM!
Gálné Éva receptje.