- 1 csomag konyhakész csokoládétorta-por
- 2 dl durvára darált (pekán) dió
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 2 dl méz
- 1 dl víz
Egy szokatlan sütési trükköt próbálhatunk ki, ha ezt a süteményt készítjük el – az eredményt ízlés szerint fagylalttal, tejszínhabbal vagy mindkettővel, forrón kínáljuk. 12 adagos recept. Készítsük el a tortaporból a tésztát, a csomagon olvasható előírások szerint. Adjuk hozzá a diót. A keveréket öntsük egy kb. 34 × 24 × 5 cm-es kizsírozott tortasütő formába. A csokoládémorzsákat szórjuk a tetejére. Egy kis fazékban elegyítsük a mézet és a vizet, forraljuk fel, és öntsük a beszórt keverék tetejére. Ne keverjük hozzá! 180°C-on süssük 45 – 50 percig.
A formából kivett süteményt azon melegében szeleteljük, és forrón kínáljuk.
Lahi receptje.