Tészta:
- 25 dkg margarin
- 5 evőkanál méz
- 25 dkg cukor
- 3 tojás
- 40 dkg liszt
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 dl tej
Krém:
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2.5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 15 dkg margarin
- 7, 5 dkg porcukor
Csokimáz:
- 10 dkg tortabevonó
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál étolaj
És még:
- lekvár
A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra, alsó-felső sütéssel. Felolvasztjuk a vajat, cukrot és a mézet. Ha minden felolvadt, akkor hozzáadjuk a tojásokat és a tejet majd jól eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összekeverjük, akár robotgép segítségével.A 40 x 40 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral és belesimítjuk egyenletesen a tésztát. Körülbelül 10 perc alatt megsütjük. A még meleg tésztát lapjában félbevágjuk. Így 2 darab tésztánk lesz vagyis 2 rúd tekercset tudunk készíteni. Egy konyharuha segítségével feltekerjük a tésztákat és hagyjuk kihűlni. A tészta hamar kihűl. (kb 15perc hűvös helyen). A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot s a pudingport és sűrűre főzzük, majd kihűtjük. (Az edény oldaláról egy spatulával leszedjük a pudingot hiszen hűlés után ez bebőrösödik és ez okozza később a krémben a csomókat, majd egy fedőt teszünk az edényre és hideg helyre tesszük). A margarint habosra keverjük a porcukorral s hozzáadjuk a kihűlt pudingot. Összeállítás: A kihűlt tésztákat kitekerjük és a krémmel valamint a lekvárral vagy dzsemmel megtöltjük. Egy egy zacskóba töltöttem a krémet és a dzsemet. Először a krémmel csíkokat nyomtam a tésztára úgy hogy kis rés maradjon minden csík között majd ezeket a réseket betöltöttem a dzsemmel. Óvatosan feltekerjük a tésztát. Végül bevonjuk a tekercseket a csokimázzal. Ezután rögtön szeletelhetjük is. Célszerű először a krémet elkészíteni és hűtőbe tenni mert a hideg keményebb krémmel könnyebb bánni.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!