Tészta:
- 60 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás
- 6 dkg zsír
- 4 evőkanál olvasztott méz (langyosítottam)
- 4 evőkanál tej
Krém:
- 4 dl tej
- 2 púpos evőkanál liszt
- 1 egész tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál porcukor
- 16 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
Máz:
- 1 tojás fehérje
- 13 dkg porcukor
- 3 teáskanál kakaópor
- diónyi puha vaj
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 5 részre osztjuk és egyenként kb. 30 x 35 cm-es méretű lapokat sütünk. A sütési idő pár perc, nálam 8-10 perc volt, de ez sütőfüggő. Kihűtjük. A tojást simára keverjük a 2 púpos evőkanálnyi liszttel, 2 evőkanál porcukorral, kevés tejjel. Ha sima a masszánk hozzáöntjük a maradék tejet, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük, kihűtjük. A 16 dkg porcukrot a 20 dkg vajjal habosra keverjük majd a kihűlt főzött krémmel elvegyítjük. A krémet négy részre osztjuk, majd megkenjük a lapokat. A máz hozzávalóit simára keverjük majd megkenjük vele a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük és pihentetjük egy éjszakán át. Másnap szeleteljük.
Tramita Rita receptje.
TraRita Sütödéje – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Rita összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!