Tészta:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 36 dkg + 3 evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 egész tojás + 3 tojássárgája
- 4 evőkanál olvasztott méz
- kb. 2-3 evőkanál tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 5-6 dl tej
- 3-4 evőkanál rum
50 dkg lisztet eldörzsölünk 10 dkg vajjal. Hozzáadunk 16 dkg porcukrot, 1 kávéskanál szódabikarbónát, és 2 egész tojással, 4 evőkanál olvasztott mézzel és kb. ugyanennyi tejföllel jól kidolgozott tésztát készítünk. 5 egyenlő részre osztva keveset pihentetjük, majd késhát vastagságúra nyújtva 5 egyforma lapot sütünk belőle.
Krém:
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál liszt
- 5-6 dl tej
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 3-4 evőkanál rum
3 tojássárgájából 3 evőkanál cukorral, és egy csomag vaníliás cukorral, 3 evőkanál liszttel, 5-6 dl tejjel sűrű, sima krémet főzünk, és kihűtjük. 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, 3-4 evőkanál rummal habosra keverünk, hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet, és megtöltjük vele a mézes lapokat. A tetejét bevonhatjuk csokoládémázzal, vagy egyszerűen meghintjük vaníliás porcukorral. Különlegesen finom sütemény bármilyen alkalomra.
A töltelék egy részét ízesíthetjük kakaóval is, ízlés szerint. Csak másnap szeleteljük fel, addigra a tészta megpuhul. Nagyon finom lesz!
Juhászné receptje.