- 1 dl vaj vagy margarin
- 1,5 dl méz
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília
- 4 dl finomliszt
- 3 teáskanál őrölt fahéj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál szódabikarbóna
- 1/2 teáskanál só
- 4 dl hántolt, előfőzött zab
- 1 dl apróra vágott dió
Egy nagy tálban verjünk krémet a vajból, verjük bele a mézet, a tojásokat és a vaníliát. Egy másik, kisebb tálban keverjük alaposan egybe a lisztet, a fahéjat, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd ezután adjuk a vajas keverékhez. Végül adjuk hozzá a zabot és a diót is. A tésztából formáljunk két, mintegy 25 × 8 × 2 cm-es darabot, és ezeket tegyük a bezsírozott sütőlapra. A 180°C-ra előmelegített sütőben süssük őket 12 – 15 percig, amíg enyhén meg nem barnulnak, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk 5 percig hűlni, majd tegyük őket egy vágódeszkára. Közben csökkentsük a sütő hőmérsékletét 150°C-ra. Mindkét darabot szeleteljük fel kb. másfél centis szeletekre, ezeket aztán tegyük ismét egy sütőlapra, és további 25 – 30 percig süssük, míg ropogósra nem sülnek. Végül dróthálón hűtsük ki őket.
Kb. három tucat kétszersültünk lesz a végén.
Lahi receptje.