Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg vaj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1-2 evőkanál tej
Krémhez:
- 750 ml tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- 2 csomag tiramisu ízű pudingpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 18 db babapiskóta
- 1-2 dl kávé
- 1 evőkanál rum
- kakaópor
A tetejére:
- 2,5 dl Meggle cukrászhab
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A mézet, a vajat, a cukrot, összekeverjük és felmelegítjük. Nem forraljuk! Kimérjük egy tálba a lisztet és szódabikarbónát, majd összekeverjük a meleg mézes masszával és a tojással. Puha gyúrható tésztát gyúrunk ha kemény lenne, adjunk hozzá 1-2 evőkanál tejet! Két részre osztjuk a tésztát és 20×30 cm-es tepsi méretűre kinyújtjuk és a tepsi hátán szilikonos sütőpapíron.6 percig készre sütjük, de sütés előtt a lapokat szurkáljuk meg pár helyen. Míg hűlnek a lapok , elkészítjük a krémet. A pudingokat (mind hármat együtt) a tejjel, cukorral megfőzzük és kihűtjük. A vajat a kihűlt pudinggal habosra keverjük. A krémet ketté osztjuk úgy, hogy a felső lapra kerüljön a krémből legalább 3 púpozott evőkanállal. Az egyik mézes lapot egyenletesen megkenjük a krém felével, megszórjuk kakaóporral, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan rumos kávéba mártott babapiskótával egyenletesen kirakjuk. Erre rásimítjuk egyenletesen a maradék krémet és befedjük a második mézes lappal. A tetejét megkenjük rumos kávéval, majd a 3 evőkanál krémmel és egy napra a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek,a lapok megpuhuljanak. Másnap a tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére fele tejszínt rákenjük, megszórjuk kakaóporral és a maradék tejszínnel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!