Tészta:
- 30 dkg liszt
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál mézes fűszerkeverék
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
Töltelék:
- 25 dkg lekvár
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- fél citrom reszelt héja
A tetejére:
- 1 tojásfehérje
- 15 dkg porcukor
- kandírozott gyümölcs
- olvasztott csokoládé
Összekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát kettéosztjuk és 2 lapot sütünk belőle. Nagyon vigyázni kell vele, nehogy megégjen! Én csak kb. 5 percig sütöttem előmelegített sütőben, majdnem nyers még, amikor kiveszem. Közben a lekvárt összekeverjük a cukorral és a dióval, a kihűlt lapot megkenjük vele, majd megszórjuk reszelt citromhéjjal. Beborítjuk a másik lappal, de arra is hagyunk egy kicsit a lekvárból. Vékonyan megkenjük vele, majd a tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral, és szétosztjuk a tetején. Végül pedig megszórjuk kandírozott gyümölccsel, és díszítjük egy kis olvasztott csokival. Igazán könnyen elkészíthető finomság! 🙂
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!