Tészta:
- 45 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 2 tojás
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 16 dkg porcukor
- 6 dkg zsír
Krém:
- 6 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 evőkanál liszt
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Máz:
- ét- és fehér csokoládé
A tésztához valókat összegyúrjuk, és 5 lapot sütünk belőle. A krém elkészítéséhez a tejet, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a 4 evőkanál lisztet sűrűre főzünk. Kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük az előzőleg porcukorral habosra kikavart margarint. Ezzel töltjük meg a lapokat. A tetejére olvasztott étcsokit simítunk, majd ha megdermedt, akkor fehér csokit csorgatunk rá. 2 óra múlva megpuhul, és fogyasztható. Nagyon finom!
Ha magasabb tésztát szeretnénk, akkor dupla mennyiségű krémet készítsünk. Mivel mézes tészta, így készítéskor ragad.
Béres Attiláné receptje.