A cukor helyett Dia Wellness 1:4 cukorhelyettesítőt használtam.
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
- 14, 5 dkg méz
- 15 dkg cukor
- 1 db tojás
- 50 dkg liszt
- 1 csipetnyi só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 púpos evőkanál holland kakaópor
- 2-3 evőkanál tejföl
Krém:
- 1 l tej
- 2 csipetnyi só
- 20 dkg búzadara
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 dl tej
Bevonat:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg tortabevonó
És még:
- baracklekvár
A margarint, a tejet, a mézet a cukorral egybeolvasztjuk. A tűzről levéve elkeverjük benne a tojást. A lisztet a sót, a szódabikarbónát és a holland kakaóport összekeverjük, majd 2-3 részletben a mézes masszához adjuk. A vége felé hozzáadjuk a tejfölt és összegyúrjuk az egészet. A tésztát 4 részre oszjuk és egyenként kb. 20 x 30 cm-es nagyságúra kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük és 180 °C-on, 6-7 perc alatt megsütjük. Előtte villával megszurkáljuk. A krémhez a tejet a sóval felteszzük forrni, majd a búzadarával besűrítjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a porcukrot és beleolvasztjuk a margarint. A pudingport a tejjel tűz felett besűrítjük, majd a tűzről levéve a grízes krémhez keverjük. Hagyjuk kihűlni. Az első lapra kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot és erre baracklekvárt kenünk. Rátesszük a harmadik lapot, erre simítjuk a maradék krémet. Az utolsó lapot megfordítva tesszük a tetejére (ami sütéskor a papíron volt, most az lesz a süti tetetje), így szép sima lesz. A bevonathoz a tejszínt felforrósítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a tortabevonót és szép simára keverjük. A süti tetejére öntjük.
Minczérné Piroska receptje.