Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is, mert az édesanyátok vagy nagyitok kedveskedett már vele nektek. Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! 😉 😀
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 6 dkg margarin vagy vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 4 evőkanál tejföl
Az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle.
Krém:
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin
- 5 csapott evőkanál búzadara
- baracklekvár ízlés szerint (a 2. lap lekenéséhez)
A cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük. Amikor kihűlt, a margarint hozzádolgozzuk. Az első lapot megkenjük a grízes krém felével. A második lapot lekvárral kenjük le. A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot. Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval, vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral.
Fogyasszátok egészséggel! 🙂
Szani konyhájából kaptuk a receptet.