Mézes tészta (ha nincs idő sütni, akkor a bolti mézes lap is finom hozzá):
- 2 tojás
- 20 dkg margarin
- 4 evőkanál méz
- 1 kiskanál szódabikarbóna (vagy 1 csomag sütőpor)
- 6 evőkanál tej
- 25 dkg cukor
- 45 dkg liszt
A liszten és tejen kívül a hozzávalókat gőz fölött megfőzzük, és utoljára adjuk hozzá fokozatosan a tejet és a lisztet. Fél órát pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle (ebből csak 1 lapot használunk fel, a többit eltesszük betakarva, legközelebbre).
Barna tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl víz
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
4 tojássárgáját kikavarunk 25 dkg cukorral habosra, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos (fehér), akkor hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben elkavarunk 1 csomag sütőport és 3 evőkanál kakaóport. Végül a tojások felvert kemény habját is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben (35 × 25 cm), 180 °C fokon készre sütjük.
Eperjoghurtos krém:
- 450 g eperízű joghurt
- 1 csomag Dr. Oetker őrölt fehér étkezési zselatin (10 g)
- 5 dl cukrászhab (édesített habtejszín)
A joghurtban elkavarjuk a zselatint, amit a tasak hátoldalán lévő utasítás szerint készítünk el, langyosra hűtve. Felverjük a tejszínhabot, majd a kettőt összekavarjuk.
Szükséges még:
- babapiskóta
- tej az áztatáshoz
- csokoládéreszelék a díszítéshez
Az alsó barna tésztára rákenjük a joghurtkrém felét, rá tejbe áztatott babapiskótákat sorakoztatunk, erre kerül a krém második fele (kicsit hagyva a tetejére is), és végül befedjük a mézes lappal. A tetejét lekenjük a maradék krémmel, és csokoládét reszelünk rá!
NAGYON FINOM és mutatós süti!! Jó étvágyat kívánok! 🙂
Váradi Gabriella receptje.