
Tészta:
- 40 dkg liszt
 - 20 dkg vaj
 - 10 dkg porcukor
 - 2 evőkanál olvasztott méz
 - 1 egész tojás
 - 1 tojássárgája
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 1 citrom reszelt héja és leve
 - 1 csomag sütőpor
 
Töltelék:
- házi baracklekvár
 - 30 dkg cukor
 - 3 tojássárgája
 - 15 dkg darált dió
 - 1 csomag vaníliás cukor
 - 3 tojásfehérje kemény habja
 
Egy 25 × 39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól formálható cipót kapjunk. Hűtőbe tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük. A cukrokat a tojássárgájával jó habosra keverjük, hozzákeverjük a diót is, és óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habot. A tészta 2/3 részét tepsibe terítjük, amelyet kibéleltünk vagy vajaztunk, majd megkenjük baracklekvárral és ráöntjük a diós habot. Az 1/3 rész tésztát kisodorjuk tepsi nagyságúra, és 1/2 cm-es csíkokat vagdalunk belőle, majd a töltelékre helyezzük átlósan. Ezek a csíkok a töltelékbe süllyednek sütés közben. Világosra sütjük. Amikor kihűlt, szeleteljük.
A diós hab miatt törékeny a tészta teteje, de nagyon finom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!










