- 2 db édes süteménytészta 20 cm-es kerek tésztalaphoz
- 12 dl vékony csíkokra vágott, vagy reszelt savanyú alma
- 3 dl méz
- 1,5 teáskanál citromlé
- 0,5 dl liszt
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1,5 evőkanál vaj vagy margarin
Nyújtsuk ki az alsó tésztaréteget és tegyük egy 20 cm-es kerek, (nyitható) sütőformába. Tegyük az almacsíkokat a tészta tetejére. Keverjük össze a mézet, a citromlevet és a lisztet, majd a keveréket öntsük az almára. Hintsük meg a fahéjjal, azután tegyünk rá szétszórtan apró vajdarabkákat. Tegyük rá a felső tésztalapot, igazítsuk, tömködjük el az éleket. Szurkáljunk gőzkieresztő lyukakat a felső tésztalapba, majd süssük az egészet 40 percig, 220°C-os sütőben, amíg az alma meg nem puhul, és a sütemény teteje aranysárga nem lesz.
Felszeletelés után, fogyasztás előtt a piték tetejét ízlés szerint megkenhetjük mézzel, vagy megszórhatjuk porcukorral.