Tészta:
- 24 dkg cukor
- 24 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl víz
Krém:
- 1 csomag rózsaszínű (puncs) pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 1 evőkanál porcukor
- fél dl víz
- 2 evőkanál rum
A tésztához valókat jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet. A masszát kettéválasztjuk. Az egyik részt sárgán sütjük, a másik részéhez adjuk a 2 evőkanál kakaót. Ez barna lesz. Őzgerincformában sütjük. A tésztákat, ha kihűltek, felszeleteljük, majd egy sárga részhez a krémmel hozzáragasztunk egy-egy barna részt. Kb. egy méteres lesz. A krémmel, vagy csokoládéval bevonjuk, és srégen, ferdén szeleteljük. Szép csíkos lesz.