Tészta:
- 5 tojás
- 10 csapott evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl langyos víz
- 13 evőkanál púpozott evőkanál liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál víz (a kakaós tésztába)
- 1 evőkanál kakaópor (a kakaós tésztába)
Epres krém:
- 3, 5 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag eper ízű pudingpor
- eper aroma
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Tetejére:
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét habbá verjük. a cukorral tovább habosítjuk. Hozzáadjuk a sárgáját, az olajat és a langyos vizet. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport. Ezt már csak egy keverőlapáttal, vagy habverővel dolgozzuk össze. A tésztát ketté vesszük és az egyikbe a kakaót és a vizet beletesszük. A szilikon muffinformát olajjal kikenjük és a tésztát habzsákkal belenyomjuk. 170 °C-on, 10 perc alatt készre sütjük. A krémet elkészítjük; a tejben a cukorral megfőzzük a pudingot. Hozzáadjuk az eper aromát , majd kihűlni hagyjuk. A kihűlt krémhez adjuk a vajat és a porcukrot, kihabosítjuk. A kihűlt muffinokra csorgatjuk a csokimázat, és amikor az megdermed, kettévágjuk a muffint és megtöltjük a kérmmel.
Tóth Judit receptje.
Süti kavalkád – érdemes benézni és csatlakozni, ahol Judit összes többi házi süteményeit és édességeit megtaláljátok. Szemet gyönyörködtető finomságok – receptekkel!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!
Mihály mondta
Nagyon szépen köszönöm