Sárgalap:
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl melegvíz
- 1/2 csomag sütőpor
Barnalap:
- 4 tojás
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl melegvíz
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag puncsízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg vaj/margarin
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek. olaj
A sárga tésztához a tojássárgáját a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk és 175 °C-on tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. Ugyanígy készítjük el a barna tésztát is a hozzávalóiból. A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A vajat/margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre kavarjuk. 4 részre osztjuk. A kihűlt tortalapokat 2-2 lapba vágjuk, majd megtöltjük.
Barnalap – krém – sárgalap – krém – barnalap – krém – sárgalap.
A tetején és az oldalán a maradék krémet elsimítjuk. Dermedni hagyjuk kb. 1 órát. A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk és a sütemény tetején elsimítjuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!