Az egyik karácsonyi, receptes újságban találtam ezt a tortát és annyira megtetszett, hogy kedvem lett elkészíteni . Nagyon finom és mutatós. A piskótához nem szoktam sütőport használni, mert nekem annyira jól sikerül és feljön, de aki nem biztos benne tegyen hozzá 1 – 1 kávéskanállal.
Sárga piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 12 dkg liszt
Kakaós piskóta:
- 4 tojás
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 2, 5 dkg kakaópor
Vaníliás krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 12, 5 dkg vaj / margarin
Puncskrém:
- 3 dl tej
- 1 tasak puncs ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 1 teáskanál rumaroma
- 12, 5 dkg vaj/ margarin
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük. A piskótához, a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 cm – es kapcsos formába simítjuk és kb 20 – 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
Összeállítás : kakaós lap, vaníliás krém fele, sárga piskóta, puncskrém fele, kakaós lap, vaníliás krém, sárga piskóta.
Végül bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!