Tészta:
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- a felébe 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál rum
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
Máz:
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojások sárgáját összekeverem 25 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadom az étolajat, 1 dl meleg vizet, és nagyon jól kikeverem. Beleforgatom a tojásfehérjék felvert habját és a sütőporral elkevert lisztet, majd az egészet óvatosan összekeverem. A tészta felét kivajazott, lisztezett őzgerincformába öntöm és megsütöm. A másik felében elkeverek 2 evőkanál kakaót, szintén megsütöm, majd deszkára borítom és kihűtöm.
Közben a tejjel a pudingporral és 5 evőkanál cukorral elkészítem a pudingot. A vajat a porcukorral habosra kikeverem. A kihűlt pudinghoz adom a cukros vajat, meglocsolom a rummal, és még egyszer jól kikeverem. A tésztákat 1 cm-es szeletekre vágom. 1 sárga szeletet megkenek a krémmel, utána 1 barna szelet következik, majd megint krém és sárga tészta – mindezt addig folytatom, ameddig a készlet tart. A tetejét saját krémjével megkenjük, vagy olvasztott csokival leöntjük. Rézsútosan szeleteljük, így érdekes tarka szeleteket kapunk.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.