A tésztához:
- 0.5 kg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg cukor
- 20 dkg dió
- rum vagy rumaroma
- 2-3 adag kávé
A talpához:
- 1-1.5 csomag Albert keksz
A krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vanília vagy puncspuding
- 12 dkg margarin
- 13 dkg cukorral
Az összeállításhoz:
- lekvár
Elkészítjük a krémet. 3 dl tejben 1 vanília, vagy puncspudingot felfőzünk és kihűtjük. 12 dkg margarint 13 dkg cukorral kikeverünk, majd ha az előbbi kihűlt összekeverjük. Szétnyitható formával csináljuk, ehhez 1 csomag Albert kekszre van szükségünk. A formába kókuszreszeléket szórunk, a masszából golyókat formázunk, majd úgy nyomkodjuk bele, hogy a hozzátartozó kúppal lyukat nyomunk a közepébe, ebbe tesszük a pudingkrémet, rátesszük a kekszet lapjára fordítva és szétnyitjuk a formát.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!