A kakaós piskótához:
- 3 tojás
- 9 dkg cukor
- 7 dkg finomliszt
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 kiskanál sütőpor
A kakaós piskóta lekenéséhez:
- 1 púpozott evőkanál meggylekvár
A krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 40 g vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ekvőkanál cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
A tetejére:
- 30 dkg körüli házilag eltett cukrozott, magozott meggy
- 50 g expressz tortazselé piros
A tojásokat a cukorral habosra keverjük 10 perc alatt, majd hozzákeverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet. A 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük és a tésztát beleöntjük, elsimítjuk.
180 f°C-ra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A papírt lehúzzuk róla és a lekvárral megkenjük a forró tésztát. Hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingot a cukrokkal, tejjel felfőzzük, kihűtjük. Hozzákeverjük a túrót, a citrom héjat, és jól kihabosítjuk. A tejszínt kemény habbá vejük és a pudingos krémmel összekeverjük. A kihűlt tésztára simítjuk. Kirakjuk meggy szemekkel.
(Ezzel a A Dr. Oetker Expressz Tortazselével egyszerűen készíthetünk ragyogó zselés mázat. Az Expressz tortazselét nem kell főzni: forró vízzel elkeverve, cukor hozzáadása nélkül máris a süteményre vagy tortára csurgatható.)
Egy apró ötlet: ízlés szerint 50 ml (4 evőkanál) gyümölcslevet a 250 ml vízzel elkészített forró zseléhez keverhetünk. A zselét a meggyre csurgatjuk. A süteményt jó pár óra alatt jól behűtjük és szeletelhetjük.