A tésztához:
- 8 tojás
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 4 evőkanál meggylekvár
- 1 kis dobozos (2 dl) Hulala habtejszín
A tetejére:
- tejszínhab
- meggyszemek
- ét tortabevonó csokoládé
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kanalanként a fehérjéhez adjuk, majd a tojássárgáját is, végül a kakaót, és óvatosan összekeverjük az egészet. Lisztezett-olajozott, közepes méretű tepsibe öntjük a masszát, majd 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Miután kihűlt a tészta, cérnával 3 lapra vágjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük. Elkezdjük rétegezni a süteményt. Az első lapot megkenjük meggylekvárral, erre jöhet a meggy, amit előtte természetesen lecsepegtettünk, utána a tejszínhab. Addig rétegezzük, míg el nem fogynak a lapok.
A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. Díszítjük tejszínhabbal és egész meggyszemekkel.
Kránicz Györgyi receptje.
Még több recept, konyhai praktikák és tanácsok a Györgyiségek Facebook oldalon.