Tészta :
- 2 tojás
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 ekvőkanál kakaópor
töltelék :
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 3 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál dara
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 üveg meggybefőtt
- 10 dkg dió
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- olvasztott csokoládé
A túrót a tojással, darával, cukrokkal, citromhéjjal jól kikeverjük. A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy 20 * 30 – cm – es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához, a tojást a porcukorral fehéredésig verjük, majd hozzadjuk a tejet, az olajat és a kakaós sütőporos lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, kirakjuk a tetejét a fele meggyel, erre rápöttyözzük a túrót, majd a maradék meggyet eloszlatjuk rajta.
A diót durvára vágjuk hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat, majd egyenletesen rászórjuk a sütemény tetejére. Kb 35 – perc alatt – tűpróbáig sütjük.
Ha a sütemény megsült olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére és felkockázva tálaljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!