A tésztához:
- 45 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- fél csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojássárgája
- pici só
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
- 70-80 dkg magozott meggy
- 1 csomag puncsízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor, vagy ízlés szerint
- 3 dl meggybefőttlé
- 50 dkg tehéntúró
- mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
- cukor ízlés szerint
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés búzadara
A lekenéshez:
- 1 tojás
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral, pici sóval, majd elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Ha kemény lenne, adhatunk még egy kis tejfölt hozzá. 2/3 részét kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (32 × 27 cm).
A 3 dl meggyléből, cukorból és a pudingból sűrű pépet főzünk, majd belekavarjuk a meggyet. A túrót összekeverjük a 2 tojással, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti cukorral és egy pici grízzel.
A lapra előbb szórunk egy kis grízt, a meggykrémet rákenjük, majd erre simítjuk a túrótölteléket. Kinyújtjuk a másik lapot, és befedjük vele a süteményt. A tetejét megkenjük tojással, és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.