Tészta:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 3 evőkanál kakaó
- 1 egész tojás
- 20 dkg margarin
- annyi tejföl, hogy könnyen gyúrható legyen
A tésztát 3-4 órát pihentetjük, majd 3 lapot sütünk belőle közepes tepsi hátulján.
Fehér krém:
- 2 csomag vaníliás pudingporból
- fél liter tejjel
- ízlés szerint cukorból sűrű krémet főzünk
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukorból krém – a kihűlt pudinggal összekeverjük
Töltelék:
- 1 lapot összetörünk
- 1 üveg kimagozott meggy levével (nem kell az egész)
- 1 dl rummal (vagy aromával)
- és a meggyel összekeverjük – krémszerű legyen
Az egyik barna lapot megkenjük a fehér krém felével, rá a meggyes massza, rá a fehér krém másik fele. Beborítjuk a barna lappal. Csokimáz a tetejére. 3 nap után a legfinomabb, amikor az ízek összeérnek!
Takácsné Bálint Erzsébet receptje.