Piskóta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 1 evőkanál keményítő
Krém:
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanl cukor
- 5 dl tej
- 2 dl tejföl
Teteje:
- 2 üveg meggybefőtt
- 4 dl meggybefőtt lé
- 2 csomag zselatinpor
A tojást a cukorral habverő segítségével habosra verjük, majd a lisztet a keményítőt is hozzáadjuk. Kivajazott tortaformába beletesszük és 180 °C-on, 20-25 perc sütés után (tűpróba) kivesszük a sütőből. A krémhez a pudingot a cukorral és 3 dlg tejjel lassú tűzön összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék tejet és így főzzük sűrűre. A tejföllels simára keverjük. A tetejére a hozzávalókat összefőzzük. Amikor már kezd sűrűsödni, akkor a kihűlt pudingra öntjük. Hűtőben hagyjuk egy órát körülbelül.
Rákóczi Rékuc receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!