A tésztához:
- 60 dkg liszt
- 37 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- reszelt citromhéj
- 2-3 evőkanál tejföl
A megszóráshoz:
- búzadara
A töltelékhez:
- 1,5 kg meggy
- cukor ízlés szerint
- fahéj
- vaníliás cukor
- búzadara
A megkenéshez:
- 1 tojássárgája
A tésztát összegyúrom, 2/3 részét kinyújtom, tepsibe teszem, megszórom búzadarával. A magozott meggyet összekeverem a cukorral, a fahéjjal, a vaníliás cukorral és egy kis búzadarával, majd a tepsibe terítem. A tetejét befedem a megmaradt tésztával, tojássárgájával megkenem, villával megszurkálom. A sütőt kb. 180°C-ra előmelegítem, és sütöm. Ez a mennyiség egy 42 × 33 cm-es tepsibe elég.
Kiss Imréné Magdi receptje.