A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 30 dkg porcukor
- 2 evőkanál méz
- 4 tojás
- 3,75 dl tej
- 3,75 dl olvasztott vaj
A krémhez:
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- süteményszél kockákra vágva
A díszítéshez:
- meggyszemek
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A liszteket a kakaóporral és a szódabikarbónával összekeverjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel a cukorral együtt 10 percig (vagyis annyi ideig verjük, míg teljesen kihabosodik) jó habosra verjük, majd hozzáadjuk a tejet, az olvasztott vajat, a mézet (nem melegen!), végül a kakaóporral, szódabikarbónával összekevert lisztet. Egy 23 × 39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez a sütemény széleit körbevágjuk, felkockázzuk. A meggyet lecsepegtetjük, a díszítéshez teszünk félre belőle egész szemeket. A többit összeturmixoljuk vagy apróra vágjuk. A pudingport a cukorral és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük. A krém 1/3 részét bevonáshoz félretesszük. A többi krémhez hozzákeverjük a turmixolt meggyet és a kockákra darabolt süteményszéleket.
A kihűlt tésztánkat hosszában kettévágjuk. Az alsó lapra tesszük, elsimítjuk a meggyes krémet, befedjük a felső lappal és bevonjuk az 1/3 rész tejszínes krémmel. A meggyszemeket olvasztott csokiba mártjuk és a kijelölt kockák közepére tesszük. A maradék csokoládéval lespricceljük a süteményünk tetejét.
Nagyon finom süti, jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!