A lapokhoz:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
- 60 dkg magozott meggy
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 20 dkg margarin
A mázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál meggylé
- 2 evőkanál olvasztott vaj
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 részre osztjuk. Cipókat formázunk, majd 20 × 30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe terítünk egy lapot, megszórjuk a fele lecsepegtetett meggyszemekkel, a másik lapot ráhelyezzük, villával megszurkáljuk és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 23 perc alatt világosra sütjük. A másik két lapnál is ugyanígy járunk el.
A krémhez a margarin kivételével a hozzávalókat sűrűre felfőzzük, kihűtjük, majd a kihabosított margarinnal jól összekeverjük. Az így elkészült krémet a kihűlt két lap közé töltjük.
A mázhoz elektromos keverőgéppel a cukrot a meggylével sűrű krémmé keverjük, és a felolvasztott meleg margarinnal összedolgozzuk. A süteményt bevonjuk.
Legalább egy fél napot hagyjuk állni, csak azután szeleteljük. Egy nyáron megjelent receptes újságban találtam a receptet, ott csokimáz került a tetejére, de így nekem jobban tetszik, passzol a sütihez. Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!