A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
A krémhez:
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 20 dkg magozott megy
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 2 dl tejföl
- 4 dl natúr joghurt
A tésztát összegyúrom, 2/3 részét kinyújtom és közepes méretű, margarinnal kikent tepsibe fektetem. Az 1/3 részét a tésztának hidegre teszem. Közben elkészítem a krémet. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. A tejfölt, a joghurtot a pudingporral és az étkezési keményítővel összekeverem, hozzáadom a tojás keményre vert habját, és a tésztára öntöm, de csak a felét, mert erre teszem a kimagozott meggyszemeket, és a meggyre pedig a maradék tölteléket öntöm. A tésztát kiveszem a hűtőből és a töltelék tetejére reszelem. 180°C-on megsütöm. Amikor kihűlt, akkor szeletelem. Porcukorral meghintem.
Domján Mária receptje.