Pofon egyszerű desszert, ha lefagyasztjuk parféként is kínálhatjuk és bármilyen gyümölccsel elkészíthető.
Piskóta:
- 2 tojás
- 4 dkg porcukor
- 4 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Meggykrém:
- 25 dkg magozott meggy
- 1 nagy pohár görög joghurt
- kb 5 dkg méz vagy ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 2 dl tejszín
- 5 g zselatinpor
- 50 ml víz
Díszítés:
- kókuszreszelék
- meggy
A sütőt 180 °C – ra előmelegítjük, egy 18 cm – es tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval elkevert lisztet. A masszát a formába simítjuk és tűpróbáig sütjük. ( kb 15 perc )
Egy félgömb alakú tálat ( aminek kb 18 cm – es a pereme ) kibélelünk folpackkal. ( nálam egy fém tésztaszűrű ) A meggyet leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a joghurtot, ízesítjük mézzel, citromlével és hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. A tejszínt lágy habbá verjük és összeforgatjuk a joghurtos résszel. A masszát a formába öntjük, ha kicsit megdermedt, lezárjuk a kakaós piskótával és pár órára, vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
A tortát egy tálra borítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, megszórjuk kókusszal és meggyszemekkel díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!