- 35 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- csipet só
- 4 tojás
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 10 dkg porcukor
- 1 dl tejföl
- 1 kg meggy
- őrölt fahéj
- kevés darált dió
- 10 evőkanál cukor
Elkészítés: A lisztet, a margarint, a sót, a 4-5 tojás sárgáját, a sütőporral és a porcukorral összegyúrjuk (ha kívánja a tészta, kis tejfölt teszünk hozzá), hogy jól nyújtható linzertésztát kapjunk.Sütőpapírral kibélelt vagy lisztezett tepsibe tesszük. Ennek a tetejére kerül a liszttel összekevert gyümölcs. A gyümölcs tetejét őrölt fahéjjal megszórjuk, sütőbe tesszük, 200-220 °C fokon megsütjük.Amíg sül a tészta, a tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd a 10 evőkanál cukrot teszünk hozzá, és tovább verjük (kis citromlevet is tehetünk bele).Ha a tészta már rózsaszín, akkor kivesszük, és a habot egyenletesen rákenjük és gazdagon megszórjuk cukrozott darált dióval.
Visszatesszük a sütőbe, kisebb lángon megszárítjuk, kicsit
megpirítjuk.
Nagy Dóri receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!