- 28 dkg liszt
- 10 dkg vaj vagy főzőmargarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 3 evőkanál tej
- 1 üveg meggybefőtt
- 20 dkg sárgabaracklekvár
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- fél csomag sütőpor
- csipetnyi só
A meggybefőttet lecsöpögtetjük. A vajat vagy főzőmargarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és sóval. Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd felöntjük tejjel. A lisztből 25 dkg-nyit kikeverünk a puding- és sütőporral, majd a krémhez vegyítjük. A meggyet a maradék lisztbe hempergetjük, és a kis darabokra tördelt csokoládéval együtt a tésztába keverjük. A tésztából 2 evőkanál segítségével halmokat rakunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Vigyázat, sütés közben megnőnek!) előmelegített sütőben kb. 200°C-on 20 percig sütjük. A baracklekvárt megmelegítjük, szitán átpasszírozzuk, és megkenjük a még meleg amerikánert.