- 1 kg liszt
- kb. 20 dkg medvehagymalevél
- 4 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 50 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 1 evőkanál só
- pici cukor
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót, jól átgyúrjuk, majd fél óráig pihentetünk. A medvehagymaleveleket megmossuk, és apróra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét úgy, hogy a hajtogatás közben üresen maradt tésztára is teszünk. 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel ugyanúgy, mint először. Ismét pihentetjük 20 percet. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük, a tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle, vagy éles késsel felkockázzuk, ahogy én is tettem. A tepsiben még pihentetjük 10 percet, majd 180°C-ra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kiss Imréné Magdi receptje.