Bár első olvasatra én is sokalltam bele a zsírt, de nagyon jó gyenge lett a tésztája. Előző este gyúrtam be, majd másnap megsütöttem. Nagyon finom pogácsa!
- 80 dkg liszt
- 50 dkg zsír
- 1,5 kg burgonya
- 5 dkg élesztő
- 5 dkg só
- 20 dkg medvehagyma
A kockára vágott burgonyát megfőzzük, leöntjük róla a főzővizet és összetörjük. A kihűlt burgonyából, a finomra vágott medvehagymából és a többi összetevőből tésztát gyúrunk, majd hűtőszekrényben 8-10 órát pihentetjük. Kinyújtás előtt a tésztát átforgatjuk, „hajtogatjuk”, majd 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk, 2-3 cm átmérőjű sima szélű kiszúróval szaggatjuk, sütőlemezre helyezzük és a tetejét megkenjük tojással. 170-180°c-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
Farkasné Joó Ibolya receptje.