- 40 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 1 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
- 15 dkg mazsola
- 6 tojásfehérje
- 15 dkg kristálycukor
A margarint, a tojást és a porcukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk, 1/2 óráig pihentetjük. Kinyújtjuk és tepsibe helyezzük a tésztát, félig megsütjük. A tésztát megkenjük a sárgabaracklekvárral, rászórjuk a rumban megáztatott mazsolát, a hat tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként adva hozzá a cukrot, addig verve, míg a cukor elolvad. Rásimítjuk a habot a tésztára, visszatesszük a sütőbe, addig hagyjuk benne, míg a tetején megszárad a hab.
Ha kihűlt, vizes késsel felvágjuk.