- 1 csomag réteslap
- 1 kg burgonya
- 6 egész tojás
- 10 dkg mazsola
- 20 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- 5 dkg zsír
A burgonyát héjában megfőzöm, majd meghámozva, még melegen áttöröm, vagy megreszelem és összekeverem a tojások sárgájával, a cukor felével, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot verek, és beleforgatom a burgonyás masszába. A zsírral megkent réteslapokat (kettőt-kettőt) teljes nagyságában megkenem a burgonyás masszával, majd rászórom a megmosott, letisztított mazsolát és a rétest felcsavarva sütőlapra teszem. A másik rétesrudat is így készítem el. Tetejüket az olvasztott zsírral meglocsolom és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütöm. Melegen is, hidegen is egyformán nagyon finom.