Az alaphoz:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 15 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
Töltelék:
- 7 db Túró Rudi
- 15 dkg cukor
- 50 dkg mascarpone
- 1,5 evőkanál liszt
- 3 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 evőkanál tejföl
A kekszhez hozzáadjuk az olvasztott margarint és a mézet. Jól összedolgozzuk, majd egy 26 cm-es, margarinnal kikent tortaformába öntjük és kézzel simára egyengetjük, kanállal belenyomkodjuk.
A töltelékhez egy tálba beletesszük a mascarponét és a cukrot, majd robotgéppel kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a lisztet és a tojások sárgáját, az egészet alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előzőleg összekevert masszához apránként hozzáadjuk.
A fele mennyiségű tölteléket a kekszes alapra kanalazzuk, majd a tetejét körben kirakjuk a félbevágott Túró Rudival. Végül a maradék krémmel befedjük és simára egyengetjük a tetején. Előmelegített sütőben, 180°C-on kb. 1 óra alatt készre sütjük. A sütési idő felénél a tetejét sütőpapírral le kell fedni, hogy ne barnuljon meg nagyon. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan levesszük róla a formát. Tetejét porcukorral jól megszórjuk és tálaljuk.
Boribonka receptje.
Varga Éva mondta
Csak egy kérdés: Akkor most keksz vagy piskóta?
Web Cukrászda mondta
Keksz természetesen, köszönjük szépen az észrevételt Éva, máris korrigálva! 😉