- 25 dkg vaj
- 35 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor – ezt habosra kikavarjuk
- egyenként hozzáadunk 7 tojást
Kanalanként, fokozatosan hozzáadunk 45 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk 1 csomag sütőport. Ezután fokozatosan, kanalanként hozzáadunk 1 dl tejet is.
A tészta 2/3 részét vajazott, lisztezett kuglófformába öntjük. A maradék masszához 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál cukrot és 3-4 evőkanál tejet adunk – ezt is kikavarjuk, és a fehér masszára öntjük. Villával, vagy késsel kicsit megkeverjük, hogy szép márványos legyen. 180°C-on, 1 órahossza alatt készre sütjük. A tetejét porcukorral meghintjük, de lehet csokimázzal is díszíteni.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.