- 20 dkg olvasztott margarin
- 10 dkg olvasztott étcsokoládé
- 5 dkg darált mandula vagy dió
- 5 tojás
- 20 dkg porcukor
- fél dl rum
- 1 dl tej
- 15 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Máz:
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg margarin
- 2 evőkanál étolaj
- 5 dkg fehér csokoládé
A kalácssütőformát margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral és az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre, majd kétfelé vesszem. Az egyik sárga citromos massza lesz, a másikba teszem az olvasztott csokoládét, a mandulát vagy diót és a rumot. A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába. Alulra teszem a csokis massza egy részét, rá a citromosat, újra csokis és ismét citromos, amíg el nem fogy. 170°C-os sütőben 50-60 percig sütöm. Sütés után ha kihűlt, a csokoládét gőz felett felolvasztom, hozzáadom a margarint és az étolajat, és bevonom vele a tésztát. Fehér csokoládéval díszítem.
Domján Mária receptje.