A lapokhoz:
- 55 dkg liszt
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál méz
- 2 tojás
- 1 evőkanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál ecet
- 25 dkg kristálycukor
- rum aroma (a lapok kenéséhez)
A krémhez:
- 5 tubus cukrozott sűrített tej
- 25 dkg vaj
Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk ki. A tetejét rátesszük. Egy fazékba hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. Lassú tűznél forrjon, legalább 3 órán keresztül, míg az üvegben aranysárgás színt kap a sűrített tej. A cukrot a vajjal a mézet a szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk, majd langyosra hűtjük. A kakaóval elkevert liszthet adjuk, majd a tojásokat és az ecetet is. Összegyúrjuk és 5 cipoóra osztjuk. Ha a tészta nem állna össze, 1-2 evőkanál tejfölt lehet hozzátenni. Sütőpapíron nyújtjuk, 24 x 39 cm-es tepsi hátulján, 180 °C-on, 4-5 percig sütjük. Amikor kivesszük azonnal a cakkos részeit levágjuk, majd a legvégén ezt aprítógéppel összezúzzuk. Minden lapot rumaromával megkenünk. A krémmel megtöltjük, a morzsát a tetejére szórjuk. Hűtőbe tesszük legalább egy napra.
Szörényi Emil Ottóné receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!