- 1 tojás
- 10 dkg margarin
- késhegynyi szódabikarbóna
- 40 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- fahéj
- 6 dl tejszín
- fél dl málnaszörp
- 10 dkg porcukor
- mandula eszencia
- 1 csomag vaníliás cukor
- rum
- 1 zselatin
- 1 dl víz
- 6 dl szénsavas üdítőital
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A lisztből, 1 tojás, margarin, méz, 15 dkg cukor, fahéj, szódabikarbóna felhasználásával jól kezelhető tésztát készítünk. Három kerek lapot sütünk. A tortaforma alját megfordítjuk, visszahelyezzük a karikát rátesszük, visszateszünk egy lapot, meglocsoljuk rummal. A zselatint feloldjuk, felfőzzük. A tejszínt felverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, majd ketté vesszük. Egyik felébe málnaszörpöt és a fele feloldott zselatint adunk és gyors mozdulatokkal összekeverjük. Rásimítjuk a tortalapra, befedjük a második lappal, amit rummal meglocsolunk. A megmaradt tejszínt mandula eszenciával ízesítjük, belekeverjük a zselatin másik felét, rásimítjuk a második tortalapra. Befedjük a harmadik lappal. 10 dkg cukorral elkeverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a szénsavas üdítőitalt és sűrűre főzzük. Kihűlésig keverjük, bevonjuk a torta tetejét és ezzel díszítjük. 1-2 óra hűlés után levesszük a tortakarikát, tálra tesszük és szeleteljük.
Ágicca receptje.