Tészta:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg margarin
- 5 egész tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál méz
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaó
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzátesszük a margarint és a mézet, majd a szódabikarbónával összekevert lisztet. Három cipóra osztjuk, mindegyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és kizsírozott, kilisztezett tepsiben egymás után megsütjük a lapokat. A tejet a liszttel simára keverjük, és gőz fölött v. kis lángon sűrűre főzzük. Belekeverjük a cukrot, és kihűlésig kavarjuk, amikor már langyos, darabolva beleadjuk a vajat. Az egészet simára keverjük, kétfelé osztjuk, az egyikbe kakaót, a másikba vaníliás cukrot teszünk. Az egyik lapot a barna krémmel kenjük meg, a másikat a vaníliással.
A tetejére bármilyen mázat tehetünk, v. meghinthetjük porcukorral.