- 75 dkg natúr krémsajt
- 50 dkg Ricotta túró
- 1,5 csésze cukor
- 4 egész tojás
- kevés liszt
- ízlés szerint szárított gyümölcs vagy mazsola
- 1 csésze apróra vágott vagy darált mogyoró
- 1 csésze tört vagy darált keksz
- fél csésze barna cukor
- csipetnyi szerecsendió
Keverjük össze a darált mogyorót, a kekszet, a barna cukrot és a szerecsendiót. Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és szórjuk a keveréket az aljára és az oldalára. Ez lesz majd a túrótorta kérge. Ha akarunk a tetejére is hagyhatunk belőle. Keverjük lágyra a krémsajtot, a cukrot és a Ricotta túrót. Mikor már elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat, és habverővel verjük fel alaposan. Ízesíthetjük a keveréket szárított gyümölccsel vagy mazsolával, de szórhatjuk ezeket a sütemény tetejére is. Öntsük a tölteléket a formába, és lassú tűzön süssük kb. 40 percig.
Viktória receptje.